OPEN DEUR

Vol trots presenteren wij ons nieuwe album OPEN DEUR! Geproduceerd door Martijn Groeneveld (Blaudzun, Tangarine, Janne Schra, Lucky Fonz III, Emil Landman e.a.). Mede mogelijk gemaakt door: Poppunt Gelderland en SENA

PERSBERICHT | Official Album Release

Nijmegen, 15 april 2023

GEMINGA presenteert nieuwe album OPEN DEUR

Op 15 april 2023 lanceert de Nijmeegse indiepop formatie Geminga hun nieuwe album OPEN DEUR. Opgenomen en geproduceerd door de Utrechtse producer Martijn Groeneveld (Blaudzun, Tangarine, Janne Schra, Bertolf, Emile Landman e.a.). 

Een deur gaat dicht. Donker. Stil. Net iets te lang. De spanning stijgt.

Dan gaat er een deur open. Licht stroomt als een waterval op ons af. Door een kier kijken wij naar binnen. Waar komt dat licht vandaan. De deur opent het hoofd van een ander mens. We kijken. Luisteren. Dan sluit de deur. Een nieuwe deur gaat open. Naar een andere wereld, naar een ander perspectief. Of opent zich een ruimte in ons eigen hoofd?

Muzikale caleidoscoop

Het nieuwste album van Geminga is opnieuw een reis naar onbekend terrein. Niet door het universum van Geminga dit keer (Bipolar 2016), maar door het onherbergzame terrein van de ander. In de muzikale caleidoscoop van Geminga kijk je steeds vanuit een andere invalshoek naar de kleuren en schakeringen van een ander. Of van jezelf. Het is maar hoe je het bekijkt.

Dansbaar en dromerig

Een collage van soundscapes, instrumentale composities, spoken word, afgewisseld met popsongs. Zoals in eerder werk van Geminga is er veel ruimte voor improvisatie. Trompet, gitaar, vocalen en beats vormen de instrumentale backbone van het album. Dansbaar en dromerig. Het is als een muzikale wandeling, waarbij alles wat je tegenkomt je op nieuwe gedachten kan brengen. Niet buiten, maar binnen in de hoofden van verschillende mensen. 

Waar een deur dichtgaat…

Een opiniemaker op weg naar een talkshow. Een jonge vrouw die niet weet wat ze wil. Een relschopper op het museumplein die mijmert over of hij nu vooruit wil of juist terug. In iedere song kruipt Geminga in het wezen van een ander. Daartussen deuren die dicht gaan en weer open, corridors van spoken word. Met als hoopvol motto: waar een deur dichtgaat, gaat een volgende deur open.

Nieuwe album OPEN DEUR – release 15 april 2023

In 2016 kwam het debuutalbum van Geminga uit, getiteld BIPOLAR. In 2019 releaste de band drie tracks onder de titel #2 SKIN TO SKIN, een samenwerking met dubstep producer Mischapex en onderdeel van de dance-performance This is me/as time goes by. In maart 2020 verscheen de Nederlandstalige EP getiteld DAAROM. Na een periode van stilte verschijnt op 15 april 2023 het gloednieuwe album OPEN DEUR.

Credits

Geproduceerd door Geminga & Martijn Groeneveld
Opname & Mix: Martijn Groeneveld
Mastering: Jeffrey de Gans / Da Goose Mastering
Woorden en muziek: Geminga, behalve NU & DAN (woorden: Claudia Cathérine en Sjax de Bekker/muziek: Sjax de Bekker) en STROBREED (woorden en muziek: Sjax de Bekker)
Drums VROEGER/BETER & GRAM: Sander Roerdink
Trompet, gitaar, basgitaar, triangel, vocalen: JP Pino
Vocalen: Claudia Catherine
Artwork & Fotografie: Jeroen Bevers


VROEGER/BETER – SINGLE RELEASE
Release datum: 14/03/2023

NU & DAN – SINGLE RELEASE
Release datum: 14/02/2023

GRAM – SINGLE RELEASE
Release datum: 10/01/2023